Abigél

Országos Minősítő Táncfesztivál

Versenynaptár
Aktuális verseny
2019. május 04.
08:00-tól
Érd - Aréna
Érd, Velencei út 39-41, 2030
Következő verseny
2019. december 07-08.
08:00-tól
Újfehértó – Városi Sportcsarnok
Újfehértó, Vasvári Pál út 15, 4244

Zsűritagok

 • Vollay Enikő

  2019.04.27 16:42:32

  „A tánc a lélek rejtett nyelve.”

  Óvodáskoromtól táncolok. Példaképem első balettmesterem, Bacsó Alexandra. Tőle megtanultam a tánc iránti szeretetet ás alázatot. Később elsajátítottam Berczik Sára módszerét. Így a tánc mellett ritmikus sportgimnasztikai csapatot is hoztam létre.

  A Magyar Testnevelési Egyetemen szereztem edzői diplomát. Tanítványaimmal Magyar válogatott keret tagként bejártuk szinte az egész világot.

  A Magyar Táncművészeti Egyetemen balettmesteri szakot végeztem. 47 éve tanítok kicsiket és nagyokat. Sok tanítványom a táncos pályát választotta. Legkiemelkedőbb unokahúgom Szathmáry Marietta, akivel ma is együtt dolgozunk. Rendkívül büszke vagyok rá.

  1992 óta A Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség elnökségi tagja vagyok. A szövetség keretén belül az Intenacional Dance Organization nemzetközi versenyein valamint az International Dance Federation versenyein rendszeresen eredményesen versenyzünk három korcsoportban. Számos Európa és Világbajnoki címmel büszkélkedhetünk Az Abigél Művészeti Iskola ad nekünk otthont, ahol nap mint nap lelkesen táncolnak tanítványaim.

  Kitüntetéseim: 12 Nívódíj, arany fokozatú nívódíj, a Sporttáncok mestere valamint  a TÁNC Világáért, a világ táncáért Nemzetközi kitüntetés.

  Nemzetközi bíróként Világversenyeken zsűrizek 6 tánckategóriában.

 • Balikóné Akkerman Éva

  2019.04.27 16:32:13

  „Hogy mit jelent számomra a tánc?  Semmit.  Csak az életemet.”

  Már gyermekkoromban táncosnő szerettem volna lenni, de csak a gimnáziumi évek alatt adódott rá lehetőségem, hogy baráti társasággal eljussak egy tánciskolába. Akkor és ott úgy ráéreztem a tánc ízére, hogy ott is maradtam. Táncklubot alapítottunk, és én lettem a klub művészeti vezetője.

  Amikor Budapestre költöztem – beindult a versenyzői karrierem. Mivel sokat jártunk külföldre versenyezni, így módomban állt több neves mestertől, trénertől, volt világbajnokoktól tanulni. Angliába jártam továbbképzésekre (Blackpool) és Németországba trénerképzésekre (Bad Harzburg).

  Több versenyosztályban Országos Bajnok, Budapest Bajnok standard és latin táncokban, Országos Ranglistaverseny győztes Tíztáncban, Tíztánc Világkupa középdöntős, több nemzetközi versenyen döntős helyezés. Professzionistaként Jánosi Lászlóval Magyar Bajnoki ezüstérem. Több nemzetközi versenyen döntős helyezés.

  Időközben a Magyar Táncművészeti Főiskolán táncpedagógusi diplomát szereztem, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi karán folytatott tanulmányim során tánc szakedzői diplomát kaptam.  A Testnevelési Egyetem MA képzés során testnevelő tanári diplomát szereztem.

  A Magyar Táncsport Szakszövetségben „A” kategóriás pontozóbíró és döntnök vagyok, a Nemzetközi Táncsport Szövetségben (W.D.S.F.)  szintén.

 • Szederkényi Zsolt

  2019.04.27 16:26:49

  „Keep it funky!”

  Táncos, tánctanár, számos hazai és nemzetközi verseny résztvevője és díjazottja, underground tánc rendezvények szervezője. Több mint 25 éve foglalkozik a hiphop táncokkal és annak kultúrájával. Ő az első hazai táncos, aki táncpartnerével kijutott a Párizsban megrendezésre kerülő Juste Debout 2vs2 párbaj döntőjére.

  Az egykori Picool HipHop Társulat társalapítója és az Urban Dance Hungary alapító tagja. Csapatuk azon munkálkodik, hogy Magyarországon is minél többen megismerjék az igazi hiphop tánc kultúrát, ezért rendszeresen szerveznek tánc párbajokat, intenzív kurzusokat és tánctábort, ahol a 70′ évektől napjainkig kialakult tánc stílusokkal lehet megismerkedni hazai és külföldi profi streetdance tanárok segítségével.

  Fellépéseikkel számos helyen (rendezvények, fesztiválok, versenyek, színházak, tv show-k) szórakoztatják a közönséget. Műsor repertoárjukban számos stílus megtalálható, a néhány perces produkcióktól akár az egész estés színházi előadásig.

  Kedvenc autentikus stílusai a popping, locking, hip-hop, house és new style hustle. Zsűriként az előadás mód és technika mellett, az eredetiséget és a muzikalitást helyezi előtérbe.

 • Tallós Andrea

  2018.04.05 23:28:35

  „Mindegy hogy mit, de azt nagyon!”

  Nekem otthonról jön a tánc és a színészet, a véremben van. Dédnagyapámé volt az első tánciskola az országban. A nagymamám szólista volt az Operában. Édesanyám tánc és illemtanár, édesapám színész volt a Madách Színházban. Testvérem is színésznő lett. Számomra nem volt kérdés mi lesz belőlem.

  Pécsen Uhrik Dóra mesternőm volt a legnagyobb hatással rám. Kitartás, munkához való hozzáállás, illetve emberileg és művészileg amit képviselt.

  A Rock színház után az Operett színházba kerültem, ott 10 évig táncos majd 10 évig színésznő voltam. Nagyon magas alakom, tánctudásom és a jó beszélőkémnek köszönhetően különleges karakternek számítottam. Sokat dolgoztam Bozsik Yvettel, kaptam itthoni és külföldi filmekben karakterszerepeket. Hálás szívvel viseltetem Szinetár Miklós felé, hisz majd 20 éve már folyamatosan játszom a Denevérben. Olyan csodálatos énekesnőkkel álltam egy színpadon, mint Rost Andrea és Miklósa Erika. 6 éve elkezdtem jógázni. Tanítok Horváth Lili Sulijában, pelenkásoktól egészen idősekig mindenféle korosztályt igyekszem megmozgatni. Sőt olyan neveket, mint Hernádi Judit vagy Szulák Andrea megtáncoltatni a Menopauza című színdarabban.

 • Lévai Anita

  2017.11.07 2:23:26

  „Csak a magyar tánc az, mely díszesbé teszi az embert és soha hívságra nem veszi…”

  Amatőrként kezdtem a pályám elég későn, 13 éves koromban. Előtte sok mindent sportoltam: szertorna, úszás, kajakozás…

  Mire a Táncművészeti Főiskolát elkezdhettem rutinos tanárként mentem oda. Rengeteg plusszal jöttem el mégis. Több helyen dolgoztam Miskolcon kívül, például Budapest, Nyíregyháza, kisebb települések. Jó rálátásom lett a különböző korosztályokra és körülményekre, megtapasztaltam a különbözőségeket.

  Számomra a versenyzés megmutatkozási forma. Szakmai visszajelzésnek gondoltam régen és azt is láttam, hogy a gyerekeknek sikerélmény. Később tudatosult, hogy a tehetséggondozásban mekkora szerepe van. Azóta a versenyek száma és színvonala nőtt, számomra pedig a siker 90%-ban jött. A Szinvavölgyi  Néptáncműhellyel legutóbb, a Fölszállott a Páva című műsorban lehettetek ennek tanúi.

 • Lajos Julianna

  2017.02.07 13:21:31

  „Ha táncolsz élsz, ha élsz táncolsz.”

  Mikor megszülettem, Nagymamám  vett egy balett tütüt és azt mondta: „…Ebből a lányból balerina lesz!…” 4 évesen már klasszikus balett órákon próbálgattam a lábaimat, karjaimat! Balettmesternőmnek köszönhetően teljességgel a tánc szerelmese lettem a nála töltött 10 év alatt.

  Folytatásként néptánc, majd társastáncok jöttek. 18 évesen kezdtem el a standard és latin-amerikai táncokat. 10 táncban versenyeztem 10 éven át! Egy ismerősöm által jutottam el a Trafóba, egy Táncmaratonra. Ismeretlen talajra tévedtem, szó szerint. Ott kezdődött, hogy nem kellett cipőt húzni a lábamra. Teljes testfelülettel a talajon – gurulások, csúszások? Vonzott az ismeretlen, a szokatlan, a más stílus. Földi Béla elhivatottsága és szeretete – a tánc, a zene, a táncosok iránt – követendővé vált számomra és fölöttébb meghatározó jelenleg is! A Sándor Tímeánál tanult Horton technika segítségével sajátos, gyerekek számára összeállított tréningemmel fokoztam a stabilitásukat, ezáltal letisztultabbakká váltak a mozdulataik.

  2003-ban megalapítottam saját egyesületemet, a Juliett Sport Egyesületet, mely számos versenyen, fesztiválon hozott sikereket, az elmúlt 15 évben! Neve Vízi Valéria előtti tisztelgés, aki engem sosem a nevemen szólított, hanem a Julianna francia megfelelőjét használta.

  Tíz évvel ezelőtt a Magyar Látványtánc Sportszövetség versenyén kértek fel először pontozni. Akkor zsűrizésem egész napján legalább annyira izgultam, mint a versenyzők. Izzadt a tenyerem, le nem vettem a szemem róluk, minden mozdulataikat lestem. Reszketett a kezem, ha kicsit alacsonyabb pontszámot voltam kénytelen adni. Ez a mai napig így van, csak a tenyérizzadás múlt el. Elvégeztem az IDF pontozóbírói vizsgát, melyre különösen büszke vagyok.

 • Árendás Miklós

  2017.01.31 11:03:34

  „Az nem baj ha úgy érzed veszíthetsz, ám ne add fel s úgy biztosan győzhetsz!”

  Büszke vagyok rá, hogy az Abigél versenyeken mindig számítanak a véleményemre. A legnagyobb bűn becsapni a táncost. Tönkretenni az életét azzal, hogy hamis képet építünk benne. Amikor zsűri vagyok, nem lehet bennem hangyányi szubjektivitás sem. Arra kell ösztönöznöm a versenyzőket, hogy magukhoz képest a legjobbak legyenek, és soha ne hagyják abba!

  Személyesen én magam a példamutatás híve vagyok. Földi Bélát, aki a legnagyobb hatást tette rám követem, illetve mesterét, azaz mesterünket Raza Hammadit – akivel a mai napig intenzív szakmai és baráti kapcsolatot ápolunk. Ország és világjárásom során önzetlenül próbálom mutatni, hogy az alázatnál nincs fontosabb.

  A küzdősportok világából jöttem és a musicalszínészkedésen túl vágtam bele igen későn a táncba. Egy TOSZ tanfolyamra készülődve izgatott beszélgetésbe bonyolódtam az öltözőben valakivel. Jobban mondva csak én beszéltem, a legnagyobb szerelmemről – a táncról – egy ismeretlennek. Mikor bementünk a terembe döbbentem rá hogy Földi Béla volt a hallgatóságom. Az első pár mozdulata után tudtam, hogy ez az! Ez az én életem és pont így. Azóta is vallom, hogy ennek az országnak meg kell értenie a művészet szeretetet és összetartozást sugároz. A legfontosabb erkölcsi alapköveket.

© 2019. Minden jog fenntartva.
Abigel Táncfesztivál