Abigél

Országos Minősítő Táncfesztivál

Versenynaptár
Aktuális verseny
2019. április 13.
08:00-tól
Nyíregyháza - Continental Aréna
Nyíregyháza, Géza u. 8-16, 4400
Következő verseny
2019. május 04.
08:00-tól
Érd - Aréna
Érd, Velencei út 39-41, 2030

Zsűritagok

 • Tallós Andrea

  2018.04.05 23:28:35

  Tánc és színművész, moderntánc pedagógus , és jógaoktató vagyok.
  Amióta az eszemet tudom, a tánc, a színház az életem.
  20 évig a Fővárosi Operett Színház tagja voltam, 10 évig mint táncos, 10 évig , mint színész.
  Számtalan musicalban táncoltam, játszottam, az Operett és a Víg Színházban egyaránt.
  Évekig dolgozhattam vendégként Bozsik Yvettenél, játszhattam a Katona József Színházban és jelenleg is vendégművésze vagyok a Magyar Állami Operaháznak, ahol a Denevér című darabban
  alakíthatom Ida szerepét.
  22 évesen szereztem meg modern táncoktatói képesitésemet , az Országos
  Közművelődési Központ Módszertani Intézetében, majd 2004- ben végeztem a
  Magyar Táncművészeti Főiskola Táncpedagógus szakán.
  19 éves korom óta tanítok gyerekeket , kisebb, nagyobb kihagyásokkal 6 éve foglalkozom komolyan jógával, 5 éve oktatom is azt.

 • Dudás Tibor

  2018.02.14 16:01:09

  15 éves korában kezdett el a tánccal foglalkozni a mára már 28 éves születésnapját ünneplő  Botafogó Táncegyesületben . A formációs csapattal, Világbajnoki VI. helyezést ért el latin amerikai táncokban.

  Több versenyen való részvételének és a ranglisták sikeres szereplésének köszönhetően, magasabb osztályban folytatta a versenyzést. Táncpartner váltás után még nagyobb megmérettetések, versenyek, ranglisták után az Ország legnagyobb versenyén az előkelő Magyar bajnoki címet nyerte el táncpartnerével.

  Jánosi Viktória – Dudás Tibor 1994-1996-ig amatőr Bajnok. 1997-1999-ig Profi Magyar bajnok Latin amerikai táncokban. Ez akkor és jelenleg is öt táncot jelentett, –SambaCha-Cha-ChaRumbaPaso-doble és Jive.

  A latin amerikai táncok mellett több táncstílussal is megismerkedett. Többek között jazz, klasszikus balett, swing, argentin tangó és a standard táncokkal.  2006-ban szerepelt a nagy sikerű „Szombat Esti Láz” című táncos TV-s produkció első szériájában. Táncpartnere az ország egyik legismertebb művésznője, Zsédenyi Adrienn- „Zséda” énekesnő.

 • Lévai Anita

  2017.11.07 2:23:26

  Mesterfokú néptáncpedagógus, közoktatás vezető.
  Néptáncműhely vezetője, a miskolci Szemere Bertalan Művészeti Szakközépiskola tanára.
  Nívódíjas néptáncpedagógus, ,,Aranygyöngyös” táncos.
  OKJ vizsgabizottsági tag és elnök a táncművészeti szakképzésben!

 • Lajos Julianna

  2017.02.07 13:21:31

  4 éves korom óta tölti ki a tánc a mindennapjaimat: klasszikus balett, néptánc, versenytánc (standard – latin-amerikai táncok), modern/kortárs táncok.

  Társastánc-Divattánc-Versenytánc, moderntánc pedagógus.

  A Juliett Sport Egyesület alapítója és szakmai vezetője.

  Az IDF (International Dance Federation) Nemzetközi pontozóbírója.

  Kb. 10 éven át az MLTSZ (Magyar Látványtánc Sportszövetség) pontozóbírója.

  A Táncpedagógusok Országos Szövetségének tagja.

 • Gulya István

  2017.01.31 11:03:52

  Táncos, tánctanár, koreográfus! A Dance Fusion Gallery és a Rocky Monday Egyesület szakmai vezetője. Számos divatbemutatón, videó klipben, színházi előadásban és show műsorokban szerepelt. Tevékenységei és ismeretei: Rock and roll, MB1 Hobby Rocky, Hip-Hop. 2000-től 2008-ig több szövetségben is Magyar Bajnoki 1. helyezett! Többszörös Európa- és Világbajnok, Többek között az Europen Show Dance Unio (ESDU) szövetség versenyein! A 2002-es Európa bajnoki cím megszerzése mellett a “legeredményesebb magyar versenyző”, és a “legeredményesebb felnőtt versenyző” különdíjasa is! A Magyar Táncművészeti Fesztivál kétszeres szóló 1 helyezettje (Magyar Táncpedagógusok Országos Szövetsége). 2009-től a Magyar Látvány Táncsport Szövetség pontozó bírója. 2012-be megkapta a Magyar Látvány Táncsport Szövetség (M.L.T.SZ.) “Látványtáncok Mestere” kitüntetését! 2013-tól Fenyő Miklós háttértáncosa. (Jampi angyal). 2013-tól a Turay Ida színház táncosa. 2017-től a Szarvasi Cervinus Színház táncosa, a Dolly Plusssz zenekar tánckarának vezetője és táncosa.

  Általános pontozási szempontok:

  A teljes összhang: Zene, jelmez, koreográfia illeszkedése. Szeretném azt látni, amit hallok. Vagyis a koreográfia mozdulatainak tükröznie kell az adott zenei blokk szöveg jelentését. Vagyis ajánlott a LYRICAL stílus technikáit is alkalmazni. Továbbá a zene ritmikáját maximálisan kihasználni.

  Hip-Hop kategória:

  Tartalmaznia kell a Hip-Hop kultúrára jellemző és ide tartozó táncstílusok real teknikáit, mint például a Lockin’, Popin’, Break dance, Footworks, Uprock, Downrock, Power moves, Freeze. Kiegészülhet egyéb modern, de a stílushoz tartozó technikákkal.

  Show-tánc kategória:

  Ebben a kategóriában a koreográfiáknak történetet kell elmesélniük vagy egy üzenetet vagy egy hangulatot kell hordoznia, melyet a koreográfia eszközeivel át kell tudnia adni a közönségnek! Ide tartoznak továbbá azok a látványtáncok, amelyeknek nincs témája, de valamilyen hangulatot fejeznek ki.

 • Árendás Miklós

  2017.01.31 11:03:34

  Táncos és koreográfus, táncművész, balettmester. Klasszikus balett, moderntánc pedagógus. A Magyar Táncművészeti Főiskola diplomás tanára. Földi Béla tanítványaként az art jazz műfaját tevékenyen népszerűsítő tanár. Mai napig aktív táncos és Musical énekes, a Budapest Táncszínház művésze. A Magyar Látvány Táncsport Szövetség pontozó bírója.

  Általános pontozási szempontok:

  Fontos az éppen használt modern technika pontos használata, a dinamikai váltások kihangsúlyozása, a zene és a tánc összhangja, térforma váltások pontossága, együtt, vagy épp, a külön mozgások sajátosságának egybe hangoltsága, amely az adott koreográfia értékközvetítését szeretné nyújtani a közönségnek.

 • Rucek Yvette

  2017.01.31 11:03:06

  Táncos, tánctanár, koreográfus! A Táncművészeti Főiskola modern- tánc pedagógus szakán diplomázott! Tevékenységei
  és ismeretei: Modern tánc, Show-tánc, Balett. Életét a show,a musical és a revue világában élte! Dolgozott német, osztrák és olasz show műsorokban. Több, mint egy évig luxus hajon dolgozott saját balettel. Az elmúlt 15évben itthon számos színházi produkcióban játszott többek között a Nemzeti, a Víg és a József Attila színház. Most jelenleg 8 éve Fenyő Miklós táncosa és egyik koreográfusa! A Magyar Látvány Táncsport  Szövetség (M.L.T.SZ) pontozó bírója!

  Általános pontozási szempontok:

  Az adott koreográfia minél pontosabban jellemezze az adott kor, tánc stílusát,mind mozgás kultúrájában, mind lépésanyagát tekintve! Az előadásmódban fontos az átélés, kisugárzás, látványosságra való törekvés, illetve ezeknek az összhatása!

© 2019. Minden jog fenntartva.
Abigel Táncfesztivál