Abigél

Országos Minősítő Táncfesztivál

Versenynaptár
Aktuális verseny
2019. május 04.
08:00-tól
Érd - Aréna
Érd, Velencei út 39-41, 2030
Következő verseny
2019. december 07-08.
08:00-tól
Újfehértó – Városi Sportcsarnok
Újfehértó, Vasvári Pál út 15, 4244

IV. Abigél Országos Minősítő Táncfesztivál – Nyíregyháza

Az esemény ideje: 2016. április 24. (vasárnap)

Helye: 4400 Nyíregyháza, Epreskert u.10 – Bem József Általános Iskola Tornacsarnoka

 

Tájékoztató

 

2016. április 24-én, a Bem József Általános Iskola Tornacsarnokában került megrendezésre a IV. Abigél Országos Minősítő Táncfesztivál. Közel 1100 táncos érkezett az ország 40 pontjáról, többek között Budapestről, Szolnokról, Miskolcról, Gyöngyösről, Sárospatakról, Debrecenből, sőt még Romániából is!A verseny reggel 8-kor kezdődött, és éjfélig tartott. A közönség láthatott Néptáncot, társastáncot, Hip-hop-ot, moderntáncot, Show táncot, mazsorettet, sőt még hastáncot is!

A zsűri tagjai országosan ismert, és elismert szakemberek voltak, Árendás Miklós, Ruczek Yvette, Kiss Anita, ifj. Gulya István “Mikey”, valamint az elnökük Zsámboki Marcell volt.

A verseny szakmailag is magas színvonalú volt, mivel a kezdő táncosok mellett olyan egyesületek is részt vettek a versenyen, akik már számos hazai versenyen értek el kiemelkedő eredményeket, mint például a Szabolcs Néptánc Együttes, a Magyar Táncművészeti Főiskola több hallgatója, valamint a Magyar Látványtánc Szövetség válogatott keretének több tagja is.

Bronz, Ezüst és Arany minősítésekért versengtek a táncosok, mindemellett számos versenyzői és koreográfusi különdíj került kiosztásra több mint 400.000 Ft értékben!

Minden versenyző emléklapot kapott, valamint a táncosok összetartásaként mindenki egy kitűzőt hordott a verseny logójával ellátva!

Gazdára talált a versenyzők fődíja, ami egy csoport részére 3 nap/2 éjszaka eltöltése a Balatonfüredi Abigél Apartmanban, valamint a Koreográfusi fődíj is, ami egy wellness hétvége eltöltése 2 fő részére a Sóstói Nyilas Fogadóban félpanziós ellátással, valamint korlátlan wellness használattal.

Versenyünknek összesen 26 támogatója volt, többek között a Kelet Magyarország újság, Nyíregyházi TV, Oázis Kertészet, Nyilas Fogadó, Korzó Bevásárlóközpont, Abigél Apartman, Bencs Villa.

A több mint 1100 nm-es csarnokban fergeteges hangulat, és egyedi dekoráció, fénytechnika várta az oda kilátogatókat! A látványt emelték az OÁZIS kertészet által felajánlott virágok, amik a csarnokban lettek kihelyezve. A fénytechnikával a Disco Center vezetősége és munkatársai hatalmos showt csináltak, amire Nyíregyházán még nem volt példa, és ezt élvezték mind a táncosok, mind pedig a közönség!

Profi operatőr és fotóstáb gondoskodott a versenyzők táncainak megörökítéséről.

Nagy sikert aratott a fotófal, ahol a versenyzők, nézők, sőt még a zsűri tagjai is, rengeteg képet készítettek, ezzel is megörökítve a versenyen szerzett élményeket.

Számos pozitív visszajelzést kapott a verseny, ami köszönhető a pontos és precíz lebonyolításnak, valamint Tarczy Gyula fergeteges és szórakoztató műsorvezetésének!

Itt nincs megállás! Tájékoztatta a versenyzőket és a közönséget Dr. Szűcs Lászlóné Dr. Siska Katalin fenntartó asszony, valamint Lázár Dániel, a verseny szervezője. Jövőre szintén a Bem József Általános Iskola tornacsarnokában kerül megrendezésre a verseny, amit 2 naposra terveznek, és cél a 2000 táncos elérése, ami az eddigi visszajelzések alapján nem elképzelhetetlen, mivel több olyan egyesület is volt, aki már most érdeklődik a 2017-es verseny időpontja felől, valamint előre beírták a jövő évi versenynaptárukba az V. Abigél Országos Minősítő Táncfesztivált, ahol újabb tánckategóriákat fognak bevezetni, mint például a hastánc, mazsorett, akrobatikus rocky, Show-tánc/pop.

 

Díjazottak

 

Versenyünk Fődíjasai!
Koreográfusi Fődíjat: a Dezső Lajos Alapfokú Művészeti Iskola tánctanára, Mihó Diána kapta, aki másodmagával eltölthet egy wellness hétvégét a Sóstói Nyilas Fogadóban félpanziós ellátással, korlátlan wellness használattal!

Versenyzői Fődíjat a Lesz Dance Tánc- és Sport Egyesület Little Party című koreográfia táncosai kapják, akik vezetőjükkel eltölthetnek 3 nap/2 éjszakát a Balatonfüredi Abigél Apartmanban csodálatos környezetben, pár méterre a Balatontól!
Fődíjasainknak ezúton is gratulálunk, és jó pihenést kívánunk nekik!

 

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

© 2019. Minden jog fenntartva.
Abigel Táncfesztivál